Kompleks je projektovan tako da se uklopi u postojeću arhitekturu. U oblikovnom smislu od materijala je korišten malter na fasadi, tamno bojeno drvo obloga na fasadi i tamno bojeni lim kao pokrov.

Stolarija:
Sva vanjska stolarija je od PVC šestokomornih profila sa vanjskim roletnama od PVC-a sa toplotnom i zvučnom izolacijom.
Unutrašnja sobna vrata su od bukovog furnira bojenog mat lakom bijele boje bez nadsvjetla osim na nivoima galerija zbog potreba maksimalnog korištenja prirodnog svjetla.
Ulazna vrata su protuprovalna/protupožarna od čeličnog lima, krilo vrata ojačano čeličnom konstrukcijom rubno i poprečno sa sigurnosnom bravom i “špijunkom”. Vrata su protivprovalna, dimnopropusna i protivpožarna, klase požarne otpornosti T-90.
Boja stolarije: bijela.
Ostakljenje: termopan staklom 4/16/4 „LOW-e“.
Grijanje i klima uređaji
Svaki stan ima etažno grijanje preko plinskog kombi bojlera proizvođača “Vaillant” (18-24 kw, ovisno od veličine stana) i sistema pločastih ALU radijatora tipa “Buderus” sa “Danfoss” ventilima za grijanje. Istim sistemom je riješena i topla sanitarna voda u kupatilima i kuhinjama. Plinski setovi su smješteni s vanjske strane na poleđini objekata.
Svaki stan ima svoju klima jedinicu kojom je predviđeno klimatiziranje prostora dnevnog boravka i trpezarije. Vanjske jedinice su na fasadi sakrivene maskama.
Ostale instalacije
Instalacije jake i slabe struje urađene su prema važećim propisima za ovu oblast, a prema uputstvima i projektu elektroinstalacija. Ugrađeni jednostruki i dvostruki prekidači kao i utičnice su tipa „Legrand“.
Sve armature-česme, vodokotlići, WC školjke su ugrađene od renomiranih proizvođača kao što su: “Hans Grohe”, “Viega” i “Villeroy i Boch”.
Objekti su snadbijeveni gromobranskom, telefonskom, instalacijom satelitskog prijema TV programa i videointerfonskim sistemom kontrole pristupa.
Svaki stan ima svoj neovisni vodomjer smješten na podestu ispred ulaza u stan i bit će opremljen sistemom za daljinsko očitanje utroška.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate!